Wszystkie produkty

Szukaj
Koszyk
Twój koszyk jest pusty

Fasola "Piękny Jaś" tyczkowy 1kg

0.00 (Oceny: 0 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

✅ Najbardziej popularna odmiana fasoli białej;

✅ Nerkowaty, spłaszczony kształt, jednolite ubarwienie, a w smaku jest lekko słodkawa;

✅ Posiada wiele właściwości odżywczych;

✅ Europie znana jest od czasów wypraw Krzysztofa Kolumba;

✅ Zawiera wapń, magnez, potas, żelazo, fosfor i cynk;

✅ Biała fasola ma niski indeks glikemiczny;

✅ Spożywanie białej fasoli zwiększa odporność;

✅ Wspomaga pracę układu pokarmowego;

✅ Fasola biała wykorzystywana jest w wielu polskich, tradycyjnych daniach;

✅ Wspomaga pracę układu pokarmowego, poprawia pracę układu krążenia.

Przejdź do pełnego opisu
29,00 zł
szt.
Dostępność:
duża ilość

Kod produktu: 330

Czas wysyłki: 24 godziny
Odbiór osobisty od 0,00 zł

odbiór w siedzibie firmy

Zapytaj o produkt
Udostępnij

Opis

Fasola biała „Piękny Jaś” tyczkowy

Jest to najbardziej popularna odmiana fasoli białej. Ma nerkowaty, spłaszczony kształt, jednolite ubarwienie, a w smaku jest lekko słodkawa. Fasola to bardzo dobre źródło białka roślinnego - ma więcej białka niż chociażby mięso, dlatego jest podstawą diety wegańskiej lub wegetariańskiej. "Piękny Jaś" to odmiana, która jest doceniana przez delikatny, słodkawy smak oraz wysoką zawartość magnezu. W naszym sklepie znajduje się kilka rodzajów fasoli, takich jak fasola Jaś Karłowy.

Fasola biała „Piękny Jaś” tyczkowy - właściwości

Fasola jest bardzo dobry źródłem białka roślinnego, posiada więcej białka niż mięso, dlatego jest polecana dla osób stosujących dietę wegańska i wegetariańską. Znajdziemy z niej również dużo błonnika i witamin z grupy B. Zawiera także wapń, magnez, potas, żelazo, fosfor i cynk. Jest bogata również w nienasycone kwasy tłuszczowe. 

Biała fasola ma niski indeks glikemiczny, z tego względu w medycynie ludowej przygotowywano z niej lek przeciwko cukrzycy. Posiada również magnez i wapń, które wzmacniają zęby i kości. Duża zawartość błonnika sprawia za to, że organizm czuje się nasycony, a także jest oczyszczony ze szkodliwych substancji i regulujący pasaż jelitowy. Spożywanie białej fasoli zwiększa odporność, poprawia metabolizm, wspomaga pracę układu pokarmowego, poprawia pracę układu krążenia, a także wiele innych. Z tego względu warto włączyć fasolę białą do codziennej diety. 

Fasola „Piękny Jaś” tyczkowy - do czego użyć

Fasolę przed ugotowaniem powinno moczyć w wodzie ok. 8h, najlepiej zalać wodą wieczorem i rano ugotować do miękkości. 

Fasola biała wykorzystywana jest w wielu polskich, tradycyjnych daniach. Można przygotować z niej wegański smalec, zupę fasolową, świetnie sprawdzi się również jako dodatek do gulaszu czy jako główny składnik pasztetu wegetariańskiego. Można także ją dodawać do sałatek, a nawet można z niej stworzyć pastę. Zastosowań białej fasoli jest wiele. Pomysłowy kucharz potrafi przygotować nawet deser, wykorzystując fasolę.

Cechy produktu

Produkt POLSKI

Produkt POLSKI TAK

Przeznaczenie

Do zup Tak
Na obiad Tak
Na śniadanie Tak

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz

Bestsellery