Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Migdał blanszowany 500g

0.00 (Oceny: 0 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

✅ Słodki posmak;

✅ Mniej podatne na rozwój bakterii i pleśni;

✅ Zawierają małe ilości niekorzystnego dla organizmu kwasu fitynowego;

✅ Mogą służyć do przygotowania domowego mleka migdałowego;

✅ Baza do przygotowania mąki migdałowej;

✅ Źródło witamin z grupy B;

✅ Zawierają potas, fosfor, magnez, żelazo oraz wapń.

Przejdź do pełnego opisu
26,00 zł
szt.
Dostępność:
duża ilość

Kod produktu: 300

Czas wysyłki: 24 godziny
Odbiór osobisty od 0,00 zł

odbiór w siedzibie firmy

Zapytaj o produkt
Udostępnij

Opis

Migdał blanszowany

To nic innego, jak migdał pozbawiony zewnętrznej skórki. Głównymi zaletami migdałów poddanych procedurze blanszowania są: słodszy smak, jasny kolor oraz mniejsza podatność na rozwój bakterii i grzybów. Blanszowanie migdałów polega na zanurzaniu ich w wodzie podgrzanej do temperatury 85-100 stopni Celsjusza, a następnie zdzieraniu zewnętrznych łupin poprzez poddawaniu orzechów działaniu gorącego powietrza i schładzaniu ich do temperatury pokojowej. W naszym sklepie mamy również zwykły migdał cały, a także płatki migdałowe. Dodatkowo oferujemy mąkę migdałową

Migdał blanszowany – właściwości 

Migdały poddane procesowi blanszowania tylko nieznacznie różnią się zawartością składników odżywczych od migdałów ze skórką. Pozbawione jej migdały zawierają mniejszą ilość błonnika, jednak w przeciwieństwie do migdałów nieblanszowanych, odznaczają się bardzo niewielką obecnością kwasu fitynowego, który znany jest głównie jako składnik hamujący wchłanianie żelaza, cynku, wapnia, magnezu i miedzi. 

Dodatkowo migdał blanszowany zawiera witaminy z grupy B, a także witaminę C, A, E, D i K. To nie wszystko. Jedząc migdały blanszowane, wzbogacasz swój organizm o magnez, potas, żelazo czy wapń. Są one również znakomitym źródłem zdrowych kwasów tłuszczowych. Dzięki spożyciu migdałów można obniżyć ilość złego cholesterolu, a także uzupełnić niedobory witaminy E. To tzw. witamina młodości, działa jako przeciwutleniacz, chroniąc skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników i opóźniając procesy starzenia się skóry.

Migdał blanszowany - do czego użyć

W kuchni migdały blanszowane są zdecydowanie częściej wykorzystywane niż migdały ze skórką. Mogą być stosowane jako dodatek do wielu przepisów, a w szczególności sprawdzą się jako składnik słodkich wypieków. Świetnym pomysłem jest dodanie ich do jogurtu, sałatki czy owsianki. Blanszowane migdały mogą zostać również wykorzystane do produkcji domowego mleka migdałowego i mąki migdałowej, z której powstają m.in. znane francuskie makaroniki! Sprawdź również inne orzechy na stronie, oferujemy bardzo szeroki wybór tego typu produktów.

Cechy produktu

Przeznaczenie

Do deserów Tak
Przekąski Tak
Do owsianki Tak
Do ciast Tak

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz

Bestsellery