Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Migdał cały 500g

0.00 (Oceny: 0 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

✅ Zaliczają się do najzdrowszych orzechów na świecie;

✅ Źródło białka;

✅ Są bogatym źródłem wielu witamin takich tak witamina E, B1 i B2, a także kwasu foliowego;

✅ Ochrania organizm przed stresem oksydacyjnym;

✅ Niezbędny składnik kobiet w ciąży;

✅ Wpływają na nastrój i samopoczucie;

✅ Pozytywnie oddziałuje na włosy, skórę i paznokci;

✅ Wystarczy nawet garść płatków, by wzbogacić swoje śniadanie.

Przejdź do pełnego opisu
27,00 zł
szt.
Dostępność:
duża ilość

Kod produktu: 35

Czas wysyłki: 24 godziny
Odbiór osobisty od 0,00 zł

odbiór w siedzibie firmy

Zapytaj o produkt
Udostępnij

Opis

Migdał cały

Migdałowce to jedne z najpopularniejszych drzew na świecie. Pochodzą one z Azji, ale teraz uprawy migdałowców znajdują się praktycznie na każdym kontynencie. Jest to bardzo smaczna i zdrowa przekąska. Same migdały zaliczają się do najzdrowszych orzechów na świecie. W naszej ofercie znajdziesz również migdały blanszowane

Migdał cały - właściwości

Orzech ten znany jest już od czasów starożytnych, szczególnie popularny na Bliskim Wschodzie. W odróżnieniu od migdałów blanszowanych posiadają skórkę, przez co ich smak nieco się różni. Poza tym mają wiele walorów odżywczych. Nawet garść takich migdałów pozwoli ci zapewnić swojemu organizmowi najważniejsze wartości odżywcze. Funkcjonują jako alternatywne źródło białka. Zawierają magnez, dzięki czemu świetnie wpływają na działanie mięśni, a przede wszystkim zapobiegają skurczom. 

Dodatkowo orzechy migdałowca są bogatym źródłem wielu witamin takich tak witamina E, B1 i B2, a także kwasu foliowego. Spożywanie tego produktu pozytywnie wpływa na organizm. Witamina E to silny przeciwutleniacz, który ochrania organizm przed stresem oksydacyjnym oraz uszkodzeniem komórek wywołanym przez wolne rodniki. Z tego względu nazywana jest witaminą młodości. To również niezbędny składnik kobiet w ciąży, ponieważ dba o utrzymanie i prawidłowy rozwój płodu.

Z kolei kwas foliowy zwany jest superwitaminą. Migdały dzięki jego zawartości wpływają na nastrój i samopoczucie, a także poprawiają działanie wątroby, jelit i żołądka. To nie koniec zalet. Spożycie migdałów pozytywnie oddziałuje na włosy, skórę i paznokci - dzięki zawartości cynku. Jedną z ważnych korzyści spożycia migdałów jest wsparcie pracy serca i układu sercowo-naczyniowego. Dzięki witaminie E migdały również obniżają ciśnienie tętnicze krwi. 

Migdał cały - do czego użyć

Migdały mogą funkcjonować jako samodzielna przekąska, ponieważ są bardzo smaczne. Ludzie też często dodają je do swoich śniadań, musli, owsianek. Wystarczy nawet garść migdałów, by wzbogacić swoje śniadanie i mowa tu nie tylko o walorach smakowych, ale i prozdrowotnych. Alternatywą mogą być płatki migdałowe, a do wypieków mąka migdałowa. Sprawdź również pastę migdałową dostępną w Młynie Kopytowa.

Cechy produktu

Przeznaczenie

Do deserów Tak
Przekąski Tak
Do owsianki Tak
Do sałatek Tak
Do ciast Tak

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz

Bestsellery